Over Mettekoven

Mettekoven bezit een van de parels van het glooiende en overweldigend mooie Haspengouw: hoogstamboomgaarden, kerkdorpjes, mergelvalleien, kastelen, holle wegen, moerassen, weidse vergezichten, bloesems en fruit.

CENTRALE LIGGING
De Jachtbloesem ligt zeer gunstig en centraal met interessante steden vlakbij:
Tongeren
Sint-Truiden
Hasselt
Genk
Luik
Maastricht
Luchthavens Bierset-Luik en Zaventem

Omgeving

De Jachthoeve is gelegen in de Winningstraat 2 te Mettekoven. Mettekoven is een Haspengouws landbouwdorp in het noorden van de gemeente Heers en is één van de 11 deelgemeenten. Mettekoven is gelegen temidden van het groen en de plantages. Vanuit diverse ramen kijk je uit op bijzonder grote plantages waar de bloesem in al haar pracht en praal te bewonderen is in de lente. Mettekoven was een zelfstandige gemeente tot het bij de fusie van 1971 toegevoegd werd aan de gemeente Heers.

Niet alleen tijdens de bloesemperiode, wanneer de bloeiende hoogstamfruitbomen het landschap tot een sprookjestafereel omtoveren, is Mettekoven een echt fiets- en wandelparadijs. Het natuurdomein vlak bij het typische landbouwdorp heeft echter nog heel wat meer voor u in petto. Laat u dus verrassen door dit unieke natuurgebied in Haspengouw.

BEZIENSWAARDIGHEDEN:

  • De neoclassistische Sint-Martinuskerk uit 1839. De toren werd herbouwd tussen 1857 en 1872. In 1925 werd de kerk uitgebreid met een transept. Rond de kerk ligt een ommuurd kerkhof.
  • Enkele gesloten vierkantshoeven uit de 17de en 18de eeuw waaronder het Martenshof dat tegenwoordig ingericht is voor hoevetoerisme en als horecazaak.

WANDELEN EN FIETSEN


Zorgeloos ronddwalen in het fruitige Haspengouw met haar mooie vergezichten, uitdagende heuvels en wijngaarden … het is een droom van elke wandelaar en fietser. Hier wordt het werkelijkheid!

De Jachtbloesem is gelegen in het fietsroutenetwerk Limburg, alsook in meerdere wandelroutes. De paden van 1,5 tot 12 km zijn duidelijk aangeduid met wegwijzers.

  • In Mettekoven zelf is er de landschapswandeling “Mettekoven Grand Cru landschap”: u wandelt langs bloeiende hoogstamboomgaarden, door uitgestrekte heuvellanden en kerkdorpjes. Aan de Tjenneboom, op de grens tussen Borgloon en Heers, heeft u een prachtig zicht op het golvende Haspengouwse landschap.

Ontdek hier andere mooie wandelroutes in de omgeving!

Recreatieve, getrainde fietsers of mountainbikes hebben het hier helemaal naar hun zin. Zo is er de Kastelenroute, de Bloesemroute, de Fruitroute en het mountainbike netwerk voor urenlang fietsavontuur! Voor alternatieve fietsroutes verwijzen we u graag door naar www.fietsroute.org/fietsen/gemeente/Heers.

Wandel- en fietskaarten staan ter beschikking.

Verhuur fietsen en vespa's


Fietsen en Vespa’s huren? Dat is mogelijk, deze zijn wel op voorhand te bestellen! Deze worden dan op de gevraagd datum aan de vakantiewoning gebracht zodat u zorgeloos van het mooie natuurgebied kan genieten.